Eigen risico in de zorg stijgt niet naar 400, maar naar 350 euro

Het eigen risico in de zorg stijgt volgend jaar niet naar 400, maar naar 350 euro. Dat meldt de NOS woensdag op basis van ingewijden. Twee weken geleden meldde RTL Nieuws nog op basis van anonieme bronnen dat het eigen risico van 220 naar 400 euro zou stijgen.

Een maatregel die er al langer aan zat te komen is het in stapjes verhogen van de AOW-leeftijd. Volgend jaar zou de eerste verhoging van een maand ingaan. De btw gaat van 19 naar 21 procent en de ambtenarensalarissen worden bevroren.

Dinsdagnacht bereikten de vijf partijen van de Kunduz-coalitie overeenstemming over de details van het eind april gesloten begrotingsakkoord. Demissionair minister van Financi?n Jan Kees de Jager wilde nog niet op de details ingaan. Het Centraal Planbureau moet de maatregelen de komende tijd eerst doorrekenen.

In de loop van juni moet het bureau klaar zijn en dan pas wil De Jager het akkoord met de financi?le verantwoording presenteren. Het akkoord, waarin twaalf miljard euro wordt bezuinigd, moet het begrotingstekort volgend jaar terugbrengen tot drie procent.
Bron: Novum