Communicatieve taaltherapie

Nieuw: boek ‘Communicatieve taaltherapie voor kinderen’

taaltherapie

HOOGKARSPEL-  In oktober 2013 zal het praktijkboek ‘Communicatieve taaltherapie voor kinderen’ uitkomen via uitgeverij Coutinho. Dit boek heb ik samen met twee collega’s gedurende vijf jaar geschreven.

Logopedisten behandelen vele jonge kinderen met taalontwikkelingsstoornissen. Doelgericht en op een natuurlijke, communicatieve manier werken aan taalaspecten geeft volgens onderzoek de beste resultaten. Communicatieve taaltherapie voor kinderen geeft een praktische beschrijving van de theorie van Van den Dungen (2007). Dit praktijkboek biedt logopediebehandelingen die weinig voorbereidingstijd vragen en communicatief en zeer doelgericht zijn.

Communicatieve taaltherapie voor kinderen is het eerste boek dat praktische werkvormen aanbiedt voor communicatieve taaltherapie aan kinderen met taalontwikkelingsstoornissen met een talige leeftijd van 2;6 tot 6;0 jaar. De doelen voor het lexicon, de morfosyntaxis en de pragmatiek worden in het boek helder en overzichtelijk uitgewerkt. Het boek bestaat uit 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten voor de logopedische behandeling. Bij iedere activiteit staat welke materialen nodig zijn en hoe de activiteit uitgevoerd kan worden. De aantrekkelijke afbeeldingen bieden een goede aanvulling en ondersteuning.

Voor wie

Dit boek is bedoeld voor logopedisten en logopediestudenten. Ook leerkrachten, groepsleiders, remedial teachers en ouders kunnen het, onder begeleiding van een logopedist, gebruiken.

Over de auteur(s)

Marianne Rodenburg – van Wee is als logopedist werkzaam bij Kentalis. Josien Koopman is logopedist in Logopediepraktijk Venhuizen en in Zonnehuizen. Chantal de Wit werkt als prelogopedist bij orthopedagogisch dagcentrum de Carrousel en in Logopediepraktijk Butterhuizen.

Heb je interesse in dit boek dan kun je het nu al bestellen via www.bol.com, www.coutinho.nl of op www.bruna.nl. Voor vragen over dit boek kun je mij altijd mailen via het emailadres josienkoopman@quicknet.nl