10-jarig jubileum

De maand januari stond in het teken van FEEST en vieren we ons 10-jarig jubileum. Deze maand bestaat de praktijk namelijk 10 jaar! Dit moet natuurlijk gevierd worden. Wij hebben een kleurwedstrijd georganiseerd, een prijsvraag geplaatst op Facebook en als laatste trakteren wij deze week cupcakes.

Hoe het allemaal begon
In de zomer van 2008 ben ik begonnen als logopedist in loondienst, in een praktijk in Venhuizen en kinderpraktijk Paramee. Na 3 maanden werken heb ik de keuze gemaakt om een eigen praktijk te starten. Dat was een grote stap, maar wel iets waar ik altijd al van droomde. Op 01-01-2009 staat Logopediepraktijk Venhuizen geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De dag waarop de praktijk is gestart, aan de Pastoor Suidgeeststraat 18 te Venhuizen. In Paramedisch Centrum Venhuizen werkten wij samen met 2 fysiotherapeuten. 5 jaar lang heb ik mijn eigen praktijk gecombineerd met een baan in Kinderpraktijk Paramee. Door toenemende drukte kon ik mij werkzaamheden in Kinderpraktijk Paramee helaas niet meer combineren met mijn eigen praktijk. Met pijn in mijn hart heb ik deze mooie praktijk verlaten, maar gelukkig hebben wij altijd contact gehouden. Wie zijn dromen uit wil laten komen, moet soms moeilijke beslissingen nemen.

Team
In de praktijk ben je natuurlijk nooit alleen, maar het is toch leuker om met collega’s te werken. Samen is toch gezelliger en als logopedist kun je niet op elke gebied blijven specialiseren. Er zijn zoveel ontwikkelingen! Het werd tijd voor specialisatie. Reden om een vacature te plaatsen. Gelukkig was er veel respons en heb ik uit 10 logopedisten Elja de Haan gekozen. Wat een aanwinst voor de praktijk! In eerste instantie voor één dag, maar dat werden er al snel 4! In korte tijd groeide de praktijk snel, zelfs vanuit Hoogkarspel konden ze ons vinden.

Hoogkarspel
De volgende stap werd snel gemaakt, een tweede vestiging in Hoogkarspel. Onze naam veranderde naar Logopediepraktijk Hoogkarspel- Venhuizen. Wij zijn aan huis begonnen, maar door de zwangerschap van Josien en de explosieve groei moesten wij al snel uitkijken naar een nieuwe locatie. Deze werd snel gevonden, namelijk in het oude Rabobank gebouw van Hoogkarspel.

Verhuizing
De jaren daarna bleven wij groeien en wilden wij in Venhuizen ook wel een grotere kamer. Paramedisch Centrum Venhuizen zou van eigenaar veranderen, wat betekende dat wij geen zekerheid meer hadden. De keuze was voor ons snel gemaakt. Wij gingen op zoek naar een nieuwe locatie. Deze nieuwe locatie hadden we binnen één week al gevonden, namelijk bij Jos Dalmulder aan het Westeinde. Een prachtige ruime kamer met een wachtkamer. Het is allemaal heel snel gegaan, binnen 6 weken zaten wij op de nieuwe plek!

Tijd voor versterking
Zomer 2017 werd het weer tijd voor versterking. Wij redden het niet meer met z’n tweeën dus werd het tijd om een nieuwe logopedist aan ons team toe te voegen. Dit is vandaag de dag nog niet zo gemakkelijk, want er zijn zoveel vacatures! Gelukkig heeft Martine gereageerd op onze vacature en kon ze al snel beginnen. Martine is begonnen met één dag in combinatie met een andere baan. Al snel werden het 4 dagen bij ons in de praktijk. Martine vult ons team goed aan en wij zijn erg blij met haar.

2019
In 2019 werd het tijd voor een nieuwe naam. Deze wens had ik altijd al, maar door de enorme groei werd dit steeds uitgesteld. Totdat ik ineens in de zomer van 2018 de naam ‘Logopediepraktijk Wegwijs’ had bedacht, een naam die past bij onze visie en missie. Ieder mens is uniek en bewandelt zijn eigen route, heeft zijn eigen reisdoel. Plezier staat bij ons voorop, zodat iedereen zich op zijn gemak en thuis voelt. Onze kernwaarden PLEZIER, KWALITEIT, OPEN, SAMEN en ZORGZAAM passen heel goed bij onze nieuwe naam. De nieuwe naam voelde als een bevestiging van afgelopen jaren, eindelijk een eigen naam met een eigen concept.

Zoals jullie lezen hebben wij ook al een hele route bewandeld, de route naar onze toonaangevende praktijk. Maar wij zijn zeker nog niet bij ons eindpunt. Ontwikkeling is voor ons heel belangrijk. Wij zijn ontzettend trots op de afgelopen periode en kijken uit naar de volgende 10 jaar. Wat zal ons de volgende 10 jaar brengen? Blijven jullie ons volgen op Facebook en Instagram? Leuk!

Josien Koopman, praktijkhouder Logopediepraktijk Wegwijs

Logopediepraktijk Wegwijs