Nationale Pannenkoekdag

Nationale pannenkoekdag

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag en wat is er nou leuker om dit samen met je kind te vieren?

Nationale Pannenkoekdag 1

Nationale Pannenkoekdag is de dag waarop basisschoolleerlingen door het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Op deze manier worden opa’s en oma’s vandaag in het zonnetje gezet.

Bakken jullie vandaag ook allemaal pannenkoeken?

Voor ons de gelegenheid om te laten zien wat je met deze activiteit allemaal kunt doen om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren.

Samen met twee andere collega’s (Marianne Rodenburg- van Wee en Chantal de Wit) heb ik het boek Communicatieve taaltherapie voor kinderen ontwikkeld. Communicatieve taaltherapie voor kinderen is het eerste boek dat praktische werkvormen aanbiedt voor woordenschat, zinsbouw en taalgebruik. Het boek bestaat uit 123 uitgewerkte, op thema geordende activiteiten voor de logopedische behandeling. 

Pannenkoeken bakken is één van de vele activiteiten die in dit boek verwerkt zijn. Er staat precies beschreven hoe je op een leuke manier de woordenschat, zinsbouw en het taalgebruik van je kind kunt stimuleren.

Lijkt het je leuk om tijdens pannenkoeken bakken de taalontwikkeling van je kind te stimuleren? Bekijk dan de activiteit ‘pannenkoeken bakken’ op onze pagina Praktijk- Folders en Media.

Heel veel plezier!

Met vriendelijke groet,

Josien Stroomer- Koopman

Pannenkoekenbord

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *